Čokoladni cheesecake

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 105 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 200 g oreo keksa ili integralnih keksa s kakaom
  • 80 g maslaca
  • 250 g fine tamne čokolade
  • 100 g mliječne čokolade
  • 400 g kremastog sira
  • 350 g mascarponea
  • 5 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 2 čajne žlice jake kave
  • 1 jušna žlica ruma
  • prstohvat soli

Priprema

1. korak

Kekse usitnite u kuhinjskom blenderu. Okrugli kalup (promjera 26 cm) namažite

maslacem te izvana omotajte s dva sloja folije (kako bi se spriječio ulazak vode).

2. korak

Kekse pomiješajte s maslacem i utisnite na dno kalupa. Dok pripremate smjesu,

kalup ostavite u hladnjaku. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari povremeno

miješajući te zatim ostavite da se malo ohladi.

3. korak

Mikserom pomiješajte kremasti sir, mascarpone, šećer te dodavajte miješajući

jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte čokoladu, prstohvat soli, rum i kavu.

4. korak

U drugoj posudi miksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg ručno, lagano umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup na smjesu s keksima, a zatim kalup

stavite u veći pleh u koji ste ulili vruću vodu.

5. korak

Pecite na 160 stupnjeva sat i pol, a zatim ugasite pećnicu i ostavite još barem

pola sata. Nakon toga izvadite kalup s tortom te ostavite da se ohladi, a potom

spremite u hladnjak da odstoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 16:01