Čokoladne tortice koje se ne peku

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 130 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g digestive keksa
  • 100 g maslaca narezanog na komadiće
  • 1 jušna žlica meda
  • 100 g mliječna čokolada (natrgana na komadiće)
  • 100 g tamne čokolade + dodatno otopljne čokolade za ukrašavanje
  • 2 jušne žlice šećera (kristal)
  • 200 ml šlaga + dodatno za posluživanje
  • 50-60 g tostiranih badema narezanih na listiće
  • 1/2 vanilinog šećera
  • *po želji sezonsko voće za posipanje

Priprema

1. korak

Stavite kekse u blender i dobro izradite. Otopite maslac, a zatim otoljeni maslac, med i kekse izradite u homogenu smjesu. U pleh za pite stavite tako pripremljenu smjesu. Treba biti visoka najmanje 5-6 centimetara, a možete i više pa stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.

2. korak

Otopite tamnu i mliječnu čokoladu na parnoj kupelji pa joj dodajte malo mlijeka kako ne bi bila pre gusta (nekoliko jušnih žlica). Zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi. Dodajte malo pola vanilinog šećera i još običnog šećera ako volite slađe. Pustite da se ohladi 5-10 minuta

3. korak

Izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag, a zatim umiješajte u čokoladnu smjesu. Tako pripremljenu kremu rasporedite po plehu, a zatim pustite da odstoji najmanje dva sata u hladnjaku.

4. korak

Poslužite s posutim tostiranim bademima, sezonskim svježim voćem i dodatnim šlagom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 19:15