Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- pola kilograma zelenih listova kelja ili kovrčave raštike
- Dresing:
- 3/4 šalice indijskih oraščića
- 1 šalica vode
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica jabučnog octa
- 2 žlice limunova soka
- 1 žlica meda ili agavina sirupa
- 2 mrkve izrezane na komade
- 2 rajčice
- 5 komada sušenih rajčica
- 1 žlica tamarija
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica curryja u prahu
- 2 žlice prehrambenog kvasca
Priprema
1. korak
Kelj ili raštiku izrežite na komade i odvojite tvrdu sredinu lista. Operite. Sve sastojke dresinga miksajte u blenderu i razrijedite vodom ako je smjesa pregusta.
2. korak
U veliku zdjelu stavite pola količine kelja, polijte polovicom dresinga pa rukama temeljito umiješajte umak u kelj. Nakon toga kelj u jednom sloju položite na teflex podloge dehidratora i sušite oko 8 sati na 40 stupnjeva.
3. korak
Kelj mora biti potpuno suh i hrskav, tako da se mrvi među prstima. Na suhom, u spremnicima, možete ga čuvati tjednima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....