Trebat će vam:
1 žlica maslinova ulja
500 g mljevene junetine
sol i papar
pola luka
pola paprike
1 žličica usitnjene jalapeño papričice
2 režnja češnjaka
600 g pelata
1 žlica paste od rajčice
250 g crvenog graha
250 ml goveđeg temeljca
1 žlica Worcestershire umaka
2 žlica čilija u prahu
2 žlice luka u prahu
1 žličica smeđeg šećera
1 i pol žlica češnjaka u prahu
pola žlice dimljene paprike
pola žličice kumina
Priprema:
U duboku posudu od gusa dodajte maslinovo ulje. Dodajte meso i začinite sa soli i paprom te pecite dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte luk, paprike i jalapeño papričice te pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte rajčice, pastu od rajčica, grah i temeljac pa dobro promiješajte. Dodajte Worcestershire umak, čili i češnjak u prahu, smeđi šećer, luk u prahu, dimljenu papriku, kumin te po potrebi još soli i papra. Pustite da počne krčkati pa smanjite jačinu vatre i nastavite kuhati nepokriveno do 25 minuta, odnosno dok ne budete zadovoljni gustoćom. Kušajte dok kuhate kako biste prilagodili začine po svom ukusu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....