ISPROBAJ OVO

ČILI NA ŽLICU: Gusto varivo od mljevene junetine, graha i jalapeño papričice

 Rudisill
Bogato, zasitno i brzo gotovo, ovo jelo savršen je odabir za vrijeme sve hladnijih dana...

Trebat će vam:

1 žlica maslinova ulja

500 g mljevene junetine

sol i papar

pola luka

pola paprike

1 žličica usitnjene jalapeño papričice

2 režnja češnjaka

600 g pelata

1 žlica paste od rajčice

250 g crvenog graha

250 ml goveđeg temeljca

1 žlica Worcestershire umaka

2 žlica čilija u prahu

2 žlice luka u prahu

1 žličica smeđeg šećera

1 i pol žlica češnjaka u prahu

pola žlice dimljene paprike

pola žličice kumina

Priprema:

U duboku posudu od gusa dodajte maslinovo ulje. Dodajte meso i začinite sa soli i paprom te pecite dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte luk, paprike i jalapeño papričice te pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte rajčice, pastu od rajčica, grah i temeljac pa dobro promiješajte. Dodajte Worcestershire umak, čili i češnjak u prahu, smeđi šećer, luk u prahu, dimljenu papriku, kumin te po potrebi još soli i papra. Pustite da počne krčkati pa smanjite jačinu vatre i nastavite kuhati nepokriveno do 25 minuta, odnosno dok ne budete zadovoljni gustoćom. Kušajte dok kuhate kako biste prilagodili začine po svom ukusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 14:04