Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- Prvo tijesto:
- 10 g kvasca
- 500 g bijelog brašna
- 15 g morske soli
- 50 ml hladne vode
- Drugo tijesto:
- 800 g bijelog brašna
- 50 ml hladne vode
- 20 g morske soli
Priprema
1. korak
Prvo tijesto izradite na način da pomiješate hladnu vodu i kvasac te pustite da se rastopi. Zatim umiješajte brašno i sol. Nemojte se služiti mikserom već kuhačom. Pokrijte folijom pa ostavite preko noći (najmanje 8 sati).
2. korak
Drugo tijesto izradite na način da brašno, sol i hladnu vodu umiješate u prvo tijesto. Također se služite kuhačom ili rukama, a ne mikserom. Mijestite tako dugo dok ne postignete homogenu i jednoličnu smjesu koju možete formirati u lopticu bez da se lijepi za stijenke posude. Tijesto mora biti elastično. U ovom koraku možete dodati i komadiće luka, crvene papričice ili maslina.
3. korak
Tijesto zatim premjestite u drugu posudu prelijte s malo maslinova ulja, prekrijte folijom pa ostavite sobnoj temeperaturi još 3-4 sata.
4. korak
Pećnicu zagrijte na 220°C. Premijestite tijesto na pleh za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pčenje te formirajte štruce ciabatte. Pecite kojih 20 minuta, a zatim pustite da se ohladi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....