Chilli con carne

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 130 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1 čajna žlica mljevenog kumina
  • 2 čajne žlice suhog origana
  • 2 lista lovora
  • 750 g mljevenog junećeg mesa
  • 1/4 čajne žlice mljevenog čilija (ili više, po ukusu)
  • 4 jušne žlice mljevene crvene paprike
  • 2 čajne žlice mljevenog crnog papra
  • 2 jušne žlice crnog vinskog octa
  • 4 jušne žlice koncentrata rajčice
  • 2 konzerve (400 ml) pelata
  • 1,5 konzerva (400 ml) graha kidney, procijeđenog i ispranog
  • 3 dl suhog crnog vina
  • tabasco, po ukusu

Priprema

1. korak

U velikoj širokoj zdjeli, na maslinovom ulju, pirjajte luk i češnjak. Kad luk omekša dodajte mu kumin, origano i lovor. Promiješajte i ostavite na vatri nekoliko minuta. Dodajte mljevenu junetinu pa na srednje jakoj vatri miješajte dok ne dobije boju.

2. korak

Dodajte papar, čili i papriku te vinski ocat. Promiješajte. Nakon nekoliko minuta umiješajte koncentrat rajčice i promiješajte, dodajte pelate, grah i vino. Dodajte

soli prema ukusu. Ostavite da zakipi.

3. korak

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, zdjelu poklopite i stavite peći sat i pol. Povremeno

promiješajte. Kad je gotovo, dodajte tabasco, po ukusu. Poslužite s rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 20:56