Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 čajna žlica mljevenog kumina
- 2 čajne žlice suhog origana
- 2 lista lovora
- 750 g mljevenog junećeg mesa
- 1/4 čajne žlice mljevenog čilija (ili više, po ukusu)
- 4 jušne žlice mljevene crvene paprike
- 2 čajne žlice mljevenog crnog papra
- 2 jušne žlice crnog vinskog octa
- 4 jušne žlice koncentrata rajčice
- 2 konzerve (400 ml) pelata
- 1,5 konzerva (400 ml) graha kidney, procijeđenog i ispranog
- 3 dl suhog crnog vina
- tabasco, po ukusu
Priprema
1. korak
U velikoj širokoj zdjeli, na maslinovom ulju, pirjajte luk i češnjak. Kad luk omekša dodajte mu kumin, origano i lovor. Promiješajte i ostavite na vatri nekoliko minuta. Dodajte mljevenu junetinu pa na srednje jakoj vatri miješajte dok ne dobije boju.
2. korak
Dodajte papar, čili i papriku te vinski ocat. Promiješajte. Nakon nekoliko minuta umiješajte koncentrat rajčice i promiješajte, dodajte pelate, grah i vino. Dodajte
soli prema ukusu. Ostavite da zakipi.
3. korak
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, zdjelu poklopite i stavite peći sat i pol. Povremeno
promiješajte. Kad je gotovo, dodajte tabasco, po ukusu. Poslužite s rižom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....