Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g slanutka
- 100 g bijelog luka
- 10 g đumbira
- 5 g češnjaka
- 50 ml ulja
- 180 g rajčica
- 2 zelena čilija
- 4 klinčića
- 6 zrna papra
- 5 g praha crvenog čilija
- 10 g channa masala
- 5 g kurkume
- 20 g zelenog korijandera
Priprema
1. korak
Slanutak staviti u vodu da se namače 6 ili 8 sati, potom kuhati dok ne omekša.Narezati luk i rajčice. U blenderu ispasirati đumbir i češnjak. U tavici zagrijati ulje i popržiti sjemenke kumina, klinčića ,kardemone, papar i narezani luk. Propirjati.
2. korak
Dodati rajčice i pirjati dok se masnoća ne pojavi na površini.Dodati kuhani slanutak i vodu u kojoj se kuhao.Promiješati. Po potrebi dodati sol i papar. Poslužiti toplo. Garnirati s lukom narezanim na krugove,narezanom rajčicom i korijanderom.
Recept pripremio chef Gagandeep Singh, Royal India
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....