Channa masala

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g slanutka
  • 100 g bijelog luka
  • 10 g đumbira
  • 5 g češnjaka
  • 50 ml ulja
  • 180 g rajčica
  • 2 zelena čilija
  • 4 klinčića
  • 6 zrna papra
  • 5 g praha crvenog čilija
  • 10 g channa masala
  • 5 g kurkume
  • 20 g zelenog korijandera

Priprema

1. korak

Slanutak staviti u vodu da se namače 6 ili 8 sati, potom kuhati dok ne omekša.Narezati luk i rajčice. U blenderu ispasirati đumbir i češnjak. U tavici zagrijati ulje i popržiti sjemenke kumina, klinčića ,kardemone, papar i narezani luk. Propirjati.

2. korak

Dodati rajčice i pirjati dok se masnoća ne pojavi na površini.Dodati kuhani slanutak i vodu u kojoj se kuhao.Promiješati. Po potrebi dodati sol i papar. Poslužiti toplo. Garnirati s lukom narezanim na krugove,narezanom rajčicom i korijanderom.

Recept pripremio chef Gagandeep Singh, Royal India

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 17:17