Trebat će vam:
1 kg carskog mesa
ribano crveno zelje
kruh
rikula
sol
prstohvat čilija
velika glavica luka
2 mrkve
peršin
200 ml bijelog vina
Za umak:
50 g senfa
2 žlice meda
1 žlica maslinova ulja
1 žlica jabučnog octa
papar
Priprema:
Carskom mesu jako oštrim nožem narežite kožu na kockice, a pritom pazite da ne zarežete meso, nego samo kožu. Začinite solju i na samom kraju po kožici utrljajte mljeveni čili. U veću posudu za pečenje na dno stavite očišćenu mrkvu, peršin i na pola prerezani luk. Na povrće stavite meso. Kožica mora biti okrenuta prema gore. Ulijte vino te dodajte vode da dođe do polovice mesa. Poklopite posudu i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pustite oko pola sata da se sastojci dobro zagriju. Smanjite temperaturu na 100 stupnjeva i pustite meso da se lagano peče oko sat i pol do dva. Maknite poklopac, temperaturu pećnice povisite na maksimum i naglo zapecite koricu dok ne postane reš. Meso izvadite i pustite da se ohladi. Dok se meso hladi, pripremite umak. U zdjelu stavite senf i med te promiješajte. Dodajte ulje, ocat i začine po želji, promiješajte i pustite sa strane. Zelje uz pomoć ribeža narežite na tanke rezance. Šnitu kruha sa sjemenkama obilno namažite umakom, dodajte ribano zelje, na šnite narezano carsko meso, rikolu i po vrhu dodajte još umaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....