Sve ćete ‘smazati‘

Čak i ako ste zadrti ljubitelj mesa, ovaj će vam se namaz svidjeti, pogotovo uz ove dodatke

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Imate li konzervu, dvije slanutka u smočnici ili kuhinjskom ormariću krajnje je vrijeme da ih potrošite! Pogotovo kad je u pitanju ova ideja

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4

Trebat će vam:

2 konzerve slanutka
1 velika žlica tahinija
1 limun
2 žlice maslinova ulja
1 režanj češnjaka
4-5 mrkva
3 cikle
200 g šampinjona
2 tikvice
1 žličica timijana
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Humus napravite tako da slanutak ubacite u blender, dodate tahini, režanj češnjaka, sok pola limuna, sol i papar. Sve ostale dodatke prilagoditi vlastitim potrebama i željama. Blendajte dok ne dobijete kremasti namaz. Dodati možete i malo vode. U posudu za pečenje stavite povrće koje ste narezali na štapiće, a šampinjone prepolovite. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i timijan. Dobro promiješajte i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta. Poslužite humus s pečenim povrćem i tostiranim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 08:42