PROBAJ OVO

Čak i ako ne volite cheesecake, ovaj na švedski način mogao bi vas osvojiti na prvi zalogaj

 Natasha Breen/
Sočan i biskvitast, a istovremeno nevjerojatno prozračan, ovaj kolač upravo je stvoren za sparne, teške ljetne dane

One koji vole cheesecake, ovaj recept natjerat će da ga zavole još više, dok će one koji ga inače ne vole natjerati da požele još jedan komad. Kada je u pitanju priprema, švedski cheesecake prilično je jednostavan i, ako se dobro organizirate kod miksanja i miješanja, nećete uprljati više od dvije zdjele i daske za rezanje.

Poslužena s mariniranim jagodama s mentom donosi pravu malu okusnu senzaciju, dok je tekstura ove poslastice više nego zanimljiva. Naime, u smjesu se dodaju bademi, brašna ima jako malo, a iako će vam se na prvu učiniti kao da sadrži previše tekućine, jednom kada je izvadite iz pećnice, sve će vam biti jasno. Mekan, prozračan i lagan, ovaj cheesecake stvoren je za vruća ljetna druženja s obitelji ili ekipom.

Trebat će vam:

150 g šećera

500 g jagoda, malina ili drugog bobičastog voća

3 žlice svježe sjeckane mente

Maslac za premazivanje posude

100 g blanširanih badema

360 g svježeg sira

180 g slatkog vrhnja

175 ml mlijeka

30 g brašna

3 jaja

Šećer u prahu

Slatko vrhnje za posluživanje

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte 65 g šećera, jagode koje ste prepolovili ili maline i mentu. Pustite da stoje na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje premažite maslacem i ostavite sa strane. U blender ubacite bademe i ostatak šećera i blendajte dok ne dobijete lijepo mljevenu mješavinu. Dodajte krem sir, slatko vrhnje, mlijeko, brašno i jaja i miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Sve to možete napraviti i u multipraktiku. Dobivenu smjesu prebacite u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu. Pecite 45-60 minuta, dok ne poprimi boju. Ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite s voćem s mentom i tučenim slatkim vrhnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:04