Trebat će vam:
360 g junetine
360 g janjetine
360 g puretine
rajčica
250 g chedddar sira
6 listova ice berg salate
SAVJETI ZA NAJBOLJE BURGERE!
- Kod mljevenog mesa udio loja u mesu mora biti minimalno 15 posto.
- Meso neka bude mljeveno dva puta.
- Sol i papar mesu dodajte neposredno prije pečenja ili nakon pečenja.
- U samo meso nemojte dodavati nikakve dodatne sastojke osim soli i papra.
- Kod formiranja mesa za burgere oblikujte kugle težine otprilike 180 grama.
- Prije samog pečenja meso neka bude sobne temperature.
- Debljina mesa neka bude minimalno 1 centimetar.
Peciva za burger
Hambi umak
Postupak:
Nakon prvog okretanja mesa položite sir kako bi se dobro rastopio na mesu i nastavite peći do kraja. Na pecivo stavite jednu pljeskavicu, rajčicu, drugu pljeskavicu, ice berg salatu, treću pljeskavicu, rajčicu te poklopite drugom polovicom peciva. Između svakog sloja stavite hambi umak!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....