Bundeve, naranče i đumbir

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 1,5 kg bundeve
  • 2 prstohvata soli
  • 500 g šećera
  • 5 žlica meda
  • 2 žličice naribanog svježeg đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • 6 neprskanih naranči

Priprema

1. korak

Bundevu očistite pa meso narežite na kockice i stavite ga u zdjelu. Kuhajte sa solju dok ne omekša. Kad je kuhana, ocijedite smjesu. Potom je stavite u blender ili je usitnite u kašu sa štapnim mikserom. U smjesu dodajte šećer, med i naribani đumbir. Dobro promiješajte i ostavite stajati preko noći.

2. korak

Drugi dan operite naranče, od jedne naribajte koricu, ogulite je, očistite meso od bijelih dijelova i narežite ga na lijepe kriškice. Od ostalih naranči iscijedite sok. Dodajte sok u smjesu od bundeve i kuhajte desetak minuta. Dodajte kriškice naranče pa dalje kuhajte do željene gustoće. Pekmez punite u vruće staklenke sterilizirane u pećnici i dobro zatvorite. Potom ih dodatno pasterizirajte u pećnici na 80 °C otprilike dvadesetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 07:35