VEGE RUČAK

Buči dodajte začine, ispecite je pa je poslužite uz hrskavi slanutak i rižu

 Alamy Stock Photo
Ovo jelo priprema se brzo i jednostavno i dobar je odabir za ručak usred užurbanog tjedna

Trebat će vam:

1 buča
prstohvat muškatnog oraščića
1 žličica sezama
1 žličica kumina
prstohvat čilija u prahu
1 konzerva slanutka
2 žličice dimljene paprike
riža
peršinov list
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:

Bundevu prerežite na pola pa je narežite na još nekoliko jednakih dijelova, sjemenke odstranite. U posebnoj posudi pomiješajte muškatni oraščić, kumin i čili, a dodati možete i malo cimeta. Dodajte četiri žlice maslinovog ulja, sol i papar pa sjedinite sve sastojke i njima premažite buču. Pecite je na 190 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne omekša. Za to vrijeme slanutku dodajte malo dimljene paprike i sezam, soli i papra, dodajte i dvije žlice maslinovog ulja, promiješajte pa sve zajedno rasporedite po papiru za pečenje i ubacite u pećnicu na 15 do 20 minuta. Skuhajte rižu, dodajte joj peršinov list, a po želji možete dodati i korijander. U dublje zdjelice stavite najprije rižu, a zatim po riži rasporedite pečenu bundevu i slanutak. Poslužite toplo uz žlicu grčkog jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:13