Slično, a drugačije

Brzo i fino: Tjestenina kakvu možda niste probali gotova je u tren oka i ‘zove na još‘

 Luchezar/Getty Images
Mnogima je tjestenina s pestom omiljeni comfort food, pa vam se možda svidi ako joj umjesto gotovog pripremite svježi umak

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

  • 2 šake mladog špinata
  • 1 šaka badema ili lješnjaka
  • 100 g tvrdog sira, primjerice pecorina
  • sok pola limuna
  • 2 režnja češnjaka
  • začinsko bilje po želji
  • 4-5 žlica maslinova ulja
  • sol i papar
  • tjestenina po želji

Priprema:

U blender ubacite sve sastojke osim tjestenine. Blendajte dok ne dobijete pastu. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Kad zavre, dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Pesto stavite u veću tavu. Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se stvorio umak. Tjesteninu dodajte umaku i dobro promiješajte. Jelu možete dodati i grilanu piletinu ili tunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 07:09