Trebat će vam:
400 g kuhane riže
1 luk
1 mrkva
3 - 4 mlada luka
2 režnja češnjaka
100 g graška
1 žlica soja sosa
1 žlica sezamova ulja prema želji
1 - 2 jaja
Sol i papar
Ulje
Komadići mesa prema želji
Priprema:
Rižu skuhajte, neka bude rahla, a ne slijepljena. U velikoj tavi ili woku zagrijte malo ulja, dodajte polovicu riže i miješajte cijelo vrijeme dok se kuha. Kuhajte tako oko 3 minute pa prebacite u drugu posudu i ponovite postupak s ostatkom riže. Vratite rižu u posudu i kuhačom je pritisnite na rubove, a u sredinu dodajte sitno nasjeckani luk, ribanu mrkvu, sitno nasjeckani češnjak, grašak i mladi luk. Kuhajte uz miješanje oko dvije minute pa pomiješajte povrće i rižu. Dodajte soja sos i, ako koristite, sezamovo ulje. Začinite soli i paprom. Kuhajte 2 - 3 minute i zatim sve prebacite na jednu stranu tave, a u drugu dodajte još malo ulja i razbijte jaje. Jaje brzo promiješajte drvenom kuhačom, a zatim povežite sve sastojke u tavi. Poslužite toplo.