ŠTO ZA RUČAK?

Brza i jednostavna pržena riža s povrćem i jajem ručak je koji ćete poželjeti ponoviti

 Deposit Photos/
Trebat će vam povrće koje već imate u hladnjaku, malo riže, jedno jaje i pokoji začin. Dodati možete i meso po želji

Trebat će vam:

400 g kuhane riže

1 luk

1 mrkva

3 - 4 mlada luka

2 režnja češnjaka

100 g graška

1 žlica soja sosa

1 žlica sezamova ulja prema želji

1 - 2 jaja

Sol i papar

Ulje

Komadići mesa prema želji

Priprema:

Rižu skuhajte, neka bude rahla, a ne slijepljena. U velikoj tavi ili woku zagrijte malo ulja, dodajte polovicu riže i miješajte cijelo vrijeme dok se kuha. Kuhajte tako oko 3 minute pa prebacite u drugu posudu i ponovite postupak s ostatkom riže. Vratite rižu u posudu i kuhačom je pritisnite na rubove, a u sredinu dodajte sitno nasjeckani luk, ribanu mrkvu, sitno nasjeckani češnjak, grašak i mladi luk. Kuhajte uz miješanje oko dvije minute pa pomiješajte povrće i rižu. Dodajte soja sos i, ako koristite, sezamovo ulje. Začinite soli i paprom. Kuhajte 2 - 3 minute i zatim sve prebacite na jednu stranu tave, a u drugu dodajte još malo ulja i razbijte jaje. Jaje brzo promiješajte drvenom kuhačom, a zatim povežite sve sastojke u tavi. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:52