PALIMO PEĆNICU

Brza bučnica s gotovim korama gotova je u manje od sat vremena, uspijeva baš uvijek i svima

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
U slučaju da nemate vremena ili smatrate da jednostavno niste dovoljno spretni, ova varijanta bučnice bit će itekako dobro rješenje

Pravoj domaćoj, starinskoj bučnici teško je odoljeti, no često nam za pripremu nedostaje vremena. Razvlačenje kora, dobro znamo, oduzima i do nekoliko sati i često je razlog za odustajanje od pripreme bučnice kod kuće. No, upravo u takvim trenucima dobro je prisjetiti se ovakvih brzinskih recepata i okušati se u pripremi brze pite s gotovim korama. Sve što vam treba je kravlji sir, buče koju već unaprijed naribanu možete kupiti na tržnici, pola kilograma kora, vrhnje, jaja i maslac. Hrskava izvana, a kremasta iznutra, bučnica pripremljena na ovaj način oduzet će vam svega 20-ak minuta, a kada ubrojite i pečenje, bit će gotova u manje od sat vremena. Poslužite je uz čašu jogurta ili samu, još toplu, takva je uvijek najbolja.

Trebat će vam:

350 g svježeg kravljeg sira

350 g posoljene i dobro ocijeđene buče

4 jaja

4 dl kiselog vrhnja

sol

papar

pola kilograma kora za savijače/jufki

100 g rastopljenog maslaca

Priprema:

Naribajte buču, posolite je i ostavite pola sata - sat da odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 C. Ocijedite buču i izmiješajte je u zdjeli s razmućenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te dodajte soli i papra po ukusu. Otopljenim putrom premažite (najbolje koristeći kist) koru po koru i po njoj rasporedite filu. Zamatajte kore i slažite ih u nauljen pleh. Nekoliko listića putra rasporedite po vrhu. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:11