Pravoj domaćoj, starinskoj bučnici teško je odoljeti, no često nam za pripremu nedostaje vremena. Razvlačenje kora, dobro znamo, oduzima i do nekoliko sati i često je razlog za odustajanje od pripreme bučnice kod kuće. No, upravo u takvim trenucima dobro je prisjetiti se ovakvih brzinskih recepata i okušati se u pripremi brze pite s gotovim korama. Sve što vam treba je kravlji sir, buče koju već unaprijed naribanu možete kupiti na tržnici, pola kilograma kora, vrhnje, jaja i maslac. Hrskava izvana, a kremasta iznutra, bučnica pripremljena na ovaj način oduzet će vam svega 20-ak minuta, a kada ubrojite i pečenje, bit će gotova u manje od sat vremena. Poslužite je uz čašu jogurta ili samu, još toplu, takva je uvijek najbolja.
Trebat će vam:
350 g svježeg kravljeg sira
350 g posoljene i dobro ocijeđene buče
4 jaja
4 dl kiselog vrhnja
sol
papar
pola kilograma kora za savijače/jufki
100 g rastopljenog maslaca
Priprema:
Naribajte buču, posolite je i ostavite pola sata - sat da odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 C. Ocijedite buču i izmiješajte je u zdjeli s razmućenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te dodajte soli i papra po ukusu. Otopljenim putrom premažite (najbolje koristeći kist) koru po koru i po njoj rasporedite filu. Zamatajte kore i slažite ih u nauljen pleh. Nekoliko listića putra rasporedite po vrhu. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.