Legendarni korčulanski restoran Adio Mare ove godine slavi 50. rođendan, a za tu su prigodu samo za čitatelje Dobre hrane otkrili neke od svojih recepata. Ovaj je za juhu kojoj se uvijek rado vraćamo.
BRODET JUHA
Trebat će vam:
4 ljutike
500 ml bijelog vina
2 režnja češnjaka
3 ml kvasine
1000 ml ribljeg temeljca
2 fileta ribe bez kostiju
1 lovorov list
1 jušna žlica konšerve(koncentrata rajčice)
Priprema:
Ljutiku zapržiti, dodati češnjak i pirjati, kada uvenu doliti 50 ml vina i kvasinu te pustiti da ispari. Dodati koncentrat rajčice i lovorov list, malo zapeći, te uliti riblji temeljac, uskladiti okuse sa soli i paprom i lagano kuhati da se reducira. Riblje ilete kuhati nekoliko minuta, maknuti s vatre i poslužiti s palentom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....