Sastojci za 4 osobe:
400 g fileta brancina s kožom 4 repa velike crvene kozice 4 očišćene jakobove kapice 300 g karfiola 50 g sušenih algi 4 žlice vrhnja 2 žlice slanog umaka od soje 100 ml maslinova ulja sol klice češnjaka |
Priprema:
Alge namočite desetak minuta, dok ne omekšaju, a zatim procijedite. Usitnite karfiol, a zatim kuhajte u slanoj vodi (al dente) pa procijedite. U posebnoj tavici pomiješajte karfiol i alge pa dodajte vrhnje i umak od soje. Brancin ispecite samo na koži kako bi bila hrskava od 3 do 5 minuta. Začinite kozice i kapice te ih vrlo kratko pecite. Poslužite prvo karfiol i alge, na što položite filet brancina, rep kozice i klice češnjaka. Zalijte maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....