Poznati američki glumac Bradley Cooper nedavno je odlučio spojiti svoju ljubav prema gastronomiji s poslovnim poduhvatom. Na samom kraju ove godine, otvorio je restoran Danny&Coop u New Yorku, čiji je koncept jednostavan, ali jedinstven – u ponudi je samo jedno jelo. Riječ je o kultnom Philly Cheesesteaku – sendviču s tanko rezanim, pečenim junećim mesom, pirjanim lukom i otopljenim sirom.
Restoran Danny&Coop rezultat je suradnje dvojice partnera – Dannyja DiGiampietra, vlasnika poznate filadelfijske pizzerije Angelo‘s, i holivudske zvijezde Bradleyja Coopera. Njihovo prijateljstvo i zajednička strast prema hrani nisu novost. Prošle zime privukli su pažnju organizirajući privremeni pop-up food cart na ulicama New Yorka, gdje su pripremali slavni Philly Cheesesteak. Cijeli prihod od te inicijative bio je namijenjen u humanitarne svrhe.
Ako želite pripremiti ovaj legendarni sendvič, možete i sami kod kuće, a mi imamo recept.
PHILLY CHEESESTEAK SANDWICH
Trebat će vam:
150 g ramsteka
100 g sira ementalera
curry
sol
papar
šampinjoni
začinsko bilje
maslac
senf
ocijeđene naranče
maslinovo ulje
topivi sir
malo brašna
Priprema:
Ramstek natrljajte solju i paprom, premažite uljem pa neka stoji u hladnjaku 24 sata. Gljive narežite na kriške, pomiješajte ih sa začinskim biljem (bosiljak, timijan, origano) i prelijte s malo maslinova ulja. Ramstek pecite na roštilju i prije rezanja ga ostavite dvije minute. Prepecite marinirane gljive. Pecivo premažite maslacem pa ga tostirajte. U pecivo stavite na tanke kriške narezan ramstek, emulziju koju ste napravili od senfa, maslinova ulja, narančina soka i šarenog papra i umak od sira (lagano zagrijte maslac, dodajte glatko brašno koje pustite da pozlati, ulijte mlijeko i uz stalno miješanje dodajte topivi sir, sol i curry). Tanko narežite meso, stavite ga u pecivo zajedno s gljivama, narezanom salatom iceberg i prelijte umakom od sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....