![36104021](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/23/k_36104021_640.jpg)
Trebat će vam:
1,5-2 kg svinjskog karea s kosti 2 mrkve 1 peršin 3 češnja češnjaka sol papar ulje ili mast 1,5 dcl piva ajvar |
Za salamuru:
4 l vode 300 g soli 150 g šećera 4-5 lovorovih listova 1 žličica papra u zrnu |
![Roast smothered in roasted Garlic, olive oil, fresh Herbs, sea salt and pepper with asparagus, baby potatoes, carrots and roasted to perfection-Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/12/18/12/iStock-516960138.jpeg)
Skuhajte salamuru i ostavite da se ohladi pa u nju uronite meso i ostavite u hladnjaku barem preko noći. Budući da je kare krto meso, na taj će način omekšati i bit će sočnije. Meso drugi dan izvadite iz salamure, obrišite ga papirnatim ubrusom i izbodite nožem na par mjesta. Meso posolite i poparite pa ga prvo pecite u nauljenoj posudi na 220 stupnjeva oko 10 minuta, a zatim oko njega rasporedite na veće komade narezano korjenasto povrće, luk i cijele, oguljene češnjeve češnjaka. Ulijte malo vode i podlijte pivom. Poklopite posudu ili pokrijte sve dvostrukom alu folijom i pecite na 150 stupnjeva oko dva sata. Poslužite s ajvarom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....