Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g cikle
- 2 velike mrkve
- 1 oveća rotkva
- 200 g bijelog kupusa
- 1 velika glavica luka
- 700 g nemasne govedine
- 2 žlice maslaca
- 1,5 l goveđeg temeljca
- 3 žlice vinskog octa
- 2 lovorova lista
- 1 žličica šećera
- sol, papar
- vezica peršina i kopra
- kiselo vrhnje (što masnije)
Priprema
1. korak
Na maslacu prodinstati usitnjeni luk, dodati meso narezano na kockice, kad dobije smeu boju a sok ispari dodati naribanu (krupno kao jabuke za štrudlu) mrkvu i rotkvu, dinstati 10 min, pa dodati isto tako naribanu ciklu. Kratko prodinstati, preliti temeljcem, dodati ocat, šecer, lovorov list, papar i sol, promiješati i kad provre kuhati na laganoj vatri 45 minuta.
2. korak
Tada dodati kupus tanko narezan kao za salatu, kosani peršin i kopar te nastaviti kuhati još pola sata. Kod služenja u sredinu svakog tanjura / zdjelice dodati žlicu kiselog vrhnja. Po želji vrhnje posuti svježe kosanim koprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....