Zaista slasno

Bogati sendvič s majonezom od medvjeđeg luka chefice Katarine Vrenc natjerat će vas da zavolite iznutrice

Ako nemate ideje što spremiti za ručak, posegnite za ovim komadom mesa i složite ovo ukusno jelo

Chefica Katarina Vrenc za proljetni magazin Dobre hrane poželjela je pripremiti lampredotto, jelo od rajžleca, odnosno od četvrtog želuca goveda, no završila je s tripicama, drugim želucem. Kako bi ih iskoristila, odlučila ih je pohati u panko mrvicama i ubaciti u sendvič s majonezom od medvjeđeg luka!

image
Biljana Blivajs/Cropix

Frigane tripe u paninu s majonezom od medvjeđeg luka

Za majonezu s medvjeđim lukom:
50 g medvjeđeg luka
2 žumanjka
1 žličica dijon senfa
250 ml maslinovog ulja
½ žličice limunovog soka
limunova korica
sol
crni papar

Priprema:

Operite i osušite medvjeđi luk. Pretvorite ga u pastu u mužaru. Umiješajte žumanjak i senf i nastavite miksati, dodajući ulje dok ne dobijete željenu konzistenciju majoneze. Začinite limunovim sokom, koricom, soli i paprom.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Za tripice:
300 g tripa
25 g mrkve
20 g celera
30 g rajčice
40 g luka
sol
papar
50 g tempura brašna
30 g panko mrvica
25 g vode

Oprane svježe tripice i povrće kuhajte u vodi otprilike dva sata, te začinite soli i paprom. Ohladite, narežite na željenu veličinu i pripremite za friganje. Umiješajte tempuru s vodom pa uvaljajte narezane tripe i panko mrvice. Pržite u suncokretovom ili drugom biljnom ulju za prženje na 190 °C. Tripe poslužite uz prethodno napravljenu majonezu od medvjeđeg luka u paninu.

image
Biljana Blivajs/Cropix

image

Fotografija Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

Berislava Picek/Cropix/Vesna Veselić

Ovaj je recept dio teme o lampredottu iz novog broja magazina Dobra hrana, koji je trenutno na kioscima. Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 00:09