Za ragu:
400 grama gusjeg mesa (otkoštenog)
40 g vrganja
½ žlice gusje masti
50 g luka
10 g češnjaka
30 g mrkve
20 g maslaca
50 g korijena celera
100 ml crnog vina
timijan
mažuran
list lovora
svježi peršin
sol i papar
Za okruglice:
250 g krumpira
sol
125 g brašna
1 jaje
50 g čvaraka od guske
Za pjenu od kestena:
100 g kestena
100 ml slatkog vrhnja
50 ml temeljca
sol i papar
Priprema:
Gusku otkostite, a od kosti i nogica skuhajte temeljac. Luk i korjenasto povrće prodinstajte na masti, dodajte sitne komadiće mesa pa dalje dinstajte. Dodajte sjeckane vrganje, još kratko prodinstajte. Podlijte s malo temeljca i nastavite kuhati. Stalno podlijevajte temeljcem. Potkraj kuhanja dodajte vino i malo maslaca. Začinite solju, paprom, mažuranom i majčinom dušicom.
Za vrijeme dok se ragu kuha, pripremite okruglice od krumpira i čvaraka, koje kuhajte 15 minuta u većoj količini posoljene vode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....