Biscotti sa šljivama i bez jaja

IlLUSTRACIJA
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

200 g brašna
70 g šećera
1 vanilin šećer
pola žličice praška za pecivo
naribana korica jednog limuna
50 ml ulja
2-3 žlice mlijeka
75 g suhih šljiva
50 g grožđica

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 oC. Izmiješajte sve sastojke pa dodajte toliko mlijeka da možete oblikovati mali plosnati oblik kruščića. Stavite je na papirom obložen pleh za pečenje i pecite dvadesetak minuta dok se ne zarumeni na rubovima. Izvadite ga i pustite da se ohladi. Potom ga vrlo oštrim nožem režite na centimetar debele šnitice. Poredajte ih na pleh, na papir za pečenje i pecite ih još desetak minuta da se malo osuše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 14:49