Bezglutenski kolačići

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 100 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 20 g mljevenog kokosa
  • 1 žlica rižinog brašna
  • 80 g samljevenih tostiranih lješnjaka
  • 3 bjelanjka
  • bademi u listićima (za posipanje)

Priprema

1. korak

Namastite kalup za muffine i ugrijte pećnicu na 180 °C. Rastopite maslac i kuhajte ga sve dok lagano ne posmeđi i ne poprimi orašast miris. Maknite ga odmah s vatre da ne zagori.

2. korak

Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte im maslac. Istucite bjelanjke u snijeg (ne prečvrst). U mješavinu suhih sastojaka i maslaca dodajte prvo jednu žlicu bjelanjaka, a zatim i ostatak sasvim lagano miješajući.

3. korak

Rasporedite u kalupe i pospite listićima badema. Pecite 25 min, dok blago ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 20:14