Premalo vremena, nešto na brzinu, još po mogućnosti ukusno…Danas predlažemo šest recepata koja možete pripremiti s konzervom tunjevine i za manje od pola sata. Polpete ili tjestenina. U polpete možete ubaciti kukuruz, a tjesteninu možete pripremiti s kaparima ili na salatu. Nema kompliciranja. Bacamo se na zaista lagan posao!
Namaz od tune
1 velika konzerva kvalitetne tune 2 žumanjaka 1 mali crveni luk 4 usoljena inćuna mažuran 3 žlice majoneze žlica senfa žličica maslaca maslinovo ulje sol, papar limun |
Otvorite konzervu i dobro ocijedite tunu od ulja ili salamure te je prebacite u srednje veliku zdjelu. Trima tvrdo kuhanim jajima izvadite žumanjke. Izmrvite ih u tunu kojoj ste prethodno dodali maslinovo ulje i sitno nasjeckani luk. Malo pomiješajte te dodajte sitno nasjeckane slane inćune, majonezu, senf i maslac sobne temperature kako bi se što bolje mogao umiješati. Ukrasite crnim maslinama i mažuranom! Poslužite namazano na najdraže krekere.
Salata od tune
220 g ocijeđene kvalitetne tune 90 ml majoneze ili umaka za salatu 15 g parmezana 3 žlice kiseline od krastavaca 1/8 čajne žličice sušenog luka 1/4 čajne žličice curry-a 1 žlica suhog peršina 1 čajna žličica sušenog kopra prstohvat sušenog češnjaka (u granulama) |
U velikoj posudi promiješajte tunu, majonezu, parmezan i sušeni luk. Začinite sa curry prahom, peršinom, koprom i sušenim češnjakom ( u granulama). Dobro promiješajte i servirajte u sendviču ili samostalno!
Tjestenina s tunom i cherry rajčicama
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 2 sjeckana češnja češnjaka 2 žlice nasjeckanog peršina 10-ak cherry rajčica sol i papar 2 konzerve kvalitetne tune 400 g tjestenine |
Zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Pirjajte. Dodajte prepolovljene cherry rajčice, peršin, sol i papar. Nakon par minuta ubacite ocijeđenu tunu. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranja i sve sjedinite. Poslužite toplo.
Složenac od tune
250 g tjestenine po želji 4 jaja 250 g sira po želji maslinovo ulje sol i papar 400 g kvalitetne tune iz konzerve 150 g pelata sjeckani vlasac i peršin |
Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju. Umutite jaja sa solju, paprom, tunom, peršinom pelatima i vlascem. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom. U vatrostalnu posudu stavite tjesteninu s tunom i na vrh naribajte dosta sira. Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Salata s tunjevinom i povrćem
1 konzerva tunjevine u salamuri 1 šalica crnih maslina 1 šalice zelenih maslina 150 g cherry rajčica 1 manja glavicu luka 2 žlice limunova soka 2 žlice maslinova ulja svježi bosiljak sol, papar |
Iz maslina izvadite koštice. Sitno nasjeckajte luk. Rajčice narežite na komadiće, nasjeckajte bosiljak. Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna. Dodajte tunjevinu koju ste prethodno ocijedili. Prelijte maslinovim uljem i sokom limuna. Posolite, popaprite i posipajte nasjeckanim listićima bosiljka.
Popečci s tunom
150 g kvalitetne tunjevine iz konzerve 2 jaja sjeckani peršin 100 ml mlijeka žemlja 2-3 žlice krušnih mrvica sol, papar |
Stavite žemlju u mlijeko da omekša. Ocijedite tunjevinu, dodajte jaje, nasjeckani peršin i izmrvljenu ocijeđenu žemlju. Dobro vilicom izmiješajte. Posolite, popaprite. Rukama radite polpete, uvaljajte ih u mrvice, pa pržite u vrelom ulju dok ne porumene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....