7 JELA ZA 7 DANA

Bakalar na žlicu, trganci sa slaninom i rolada od dizanog tijesta favoriti su s tjednog menija

 Deposit Photos
Radimo i zapečene njoke, bogati sendvič, zasitnu juhu s piletinom i piletinu u vinu

Ovotjedni meni započinjemo kremastim njokima sa špinatom koji se pripremaju u manje od sat vremena i idealan su ručak za uvijek užurbani ponedjeljak. Nakon njoka, na redu je bogati, zasitan sendvič s jajima kojem ćete se, vjerujemo, poželjeti vratiti, a ako u hladnjaku nemate losos, uvijek ga možete zamijeniti kakvim dobrim mesnim dodatkom, poput slanine ili šunke. Sredinom ovog tjedna odlučili smo skuhati jednostavnu juhu s piletinom, povrćem i tjesteninom, a zatim u četvrtak radimo omiljene nam trgance s vrhnjem i slaninom. Na užurbani petak odlučujemo se za bakalar na juhu s krumpirom, dok u subotu radimo roladu od dizanog tijesta sa šunkom i sirom koja vrlo lako može postati i uskršnji doručak. Na sam Uskrs, umjesto klasičnog pečenja radimo piletinu u vinu koja se raspada već na dodir vilice, a poslužujemo je uz mlince, rižu ili krumpir. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

ZAPEČENI NJOKI SA ŠPINATOM

image
Richard Semík

UTORAK

SENDVIČ S JAJIMA

image
Laura Kuklase

SRIJEDA

JUHA S PILETINOM I POVRĆEM

image
David Kadlec

ČETVRTAK

TRGANCI S VRHNJEM I SLANINOM

image
Deposit Photos

PETAK

BAKALAR NA JUHU S KRUMPIROM

image
Marko Miscevic/Cropix

SUBOTA

ROLADA OD DIZANOG TIJESTA, SIRA I ŠUNKE

image
Deposit Photos

NEDJELJA

PILETINA U VINU

image
Robyn Mackenzie

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:00