Grije i dušu i tijelo

Bakalar na njoke chefa splitskog Dvora sve je što nam treba ovog Badnjaka

 Tom Dubravec/Cropix
Ako vam je ovih dana teže nego ikad odabrati što pripremiti za ručak, kako je to mnogima, poslužite se ovim šalabahterom

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:
500 g domaćih njoka u koje smo naribali koricu limuna
1 kapula
3 režnja češnjaka
1 vezica lista peršina
100 ml temeljca od bakalara
150 g mesa od kuhanog bakalara
150 ml suhog bijelog vina maraština, debit, pošip
50 ml maslinova ulja
1 čajna žlica meda (ne pretjerano aromatičnog poput "livadnog")
1 mali listić lovora
1/2 grančice ružmarina
sol i papar

Priprema:

Luk očistimo i narežemo na sitno te stavimo pirjati na maslinovo ulje, dodamo češnjak, meso bakalara, peršin i začine. Podlijemo vinom i dijelom temeljca. Kada sve dobro prokuha, dodamo med, temeljac od bakalara i stavimo ružmarin. Posebno skuhamo njoke i dodamo u šugo. Sve lijepo zamiješamo i podlijemo s malo ulja.

Više Zirojević recepata s bakalarom pronađite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 07:22