Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 5
Sastojci
- 750 g bakalara
- 1,5 kg krumpira
- 0,5 dl maslinova ulja
- 5 dag luka
- 15 dag pelata
- 1 dl bijelog vina
- 1 češanj češnjaka
- peršin
- sol i papar
Priprema
1. korak
Suhi bakalar namočite 24 sata ranije te dva puta promijenite vodu. Ocijedite ga i kuhajte oko sat vremena.
2. korak
Kuhani bakalar očistite od kosti i usitnite na manje komade. Približno 1 dl vode od kuhanog bakalara zadržite kao temeljac.
3. korak
Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckan luk i češnjak dok ne postanu kremasti. Dodajte kuhani bakalar, krumpir narezan na ploške, pelate, temeljac od bakalara, 1 dl bijelog vina, peršin, lovorov list, sol, papar te sve zajedno kuhajte 30 minuta.
Tradicionalnim bakalar “na crveno” možete učiniti malo zanimljivijim ako umjesto krumpira upotrijebite tjesteninu
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....