DOBRA IDEJA

Bakalar na bijelo s pasuticama i broskovom sjajan je izbor za predblagdanski ručak

 Goran Sebelic/Cropix
Recept za ovo istarsko jelo dobili smo od ekipe iz Bacalla della Mamma, male tvrtke za stvarno dobar bakalar
Recept za ovo istarsko jelo dobili smo od ekipe iz Bacalla della Mamma, male tvrtke za stvarno dobar bakalar

Trebat će vam:

200 g pasutica
150 g bakalara Milena
Pola glavice broskve
Maslinovo ulje
Sol
Po želji malo nasjeckanog češnjaka

Priprema:

Očistiti i oprati te na sitno nasjeckati pola glavice broskve te staviti u kipuću vodu i kuhati dok ne omekša. Kada je kuhana, lagano je začiniti solju te izgnječiti na tavi s maslinovim uljem, po želi i s malo nasjeckanog češnjaka. Istodobno u kipućoj vodi skuhati pasutice. Sve zajedno poslužiti na istom tanjuru sa žlicom bakalara na bijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 11:10