IMAMO RECEPT

Aromatični kuglof s narančinim sokom i koricom stvoren je za hladne zimske dane

 Barol16
Kuglof može biti sjajan slatki doručak, a odlično se slaže i popodnevnu uz šalicu kave ili čaja

Trebat će vam:

5 jaja
2 dcl ulja
2 dcl šećera
3 dcl oštrog brašna
1 dcl ruma
sok jedne naranče
korica dvije naranče
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Priprema:

Sve sastojke osim jaja mjerite u posudi s označenim vrijednostima pa izmjerite prije suhe te zatim mokre sastojke. Odvojite bjelanjke od žumanjka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke s obje vrste šećera pjenasto izmiješajte te postepeno dodajte ostale sastojke. Na samom kraju ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte žlicu i pol kakaa. Dobro izmiješajte. Kalup za kuglof premažite masnoćom i pobrašnite sa svih strana. Stavljate naizmjenično žlicu žute te žlicu smeđe smjese. Stavite u zagrijanu pećnicu te pecite oko 30 minuta na temperaturi od 180°C. Pečeni kolač ukrasite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 11:00