Trebat će vam:
3 žlice maslaca
3 žlice brašna
700 ml mlijeka
100 g cheddar sira
prstohvat muškatnog oraščića
sol i papar
500 g tjestenine
4 žlice krušnih mrvica
1 žlica maslaca za posip
50 g parmezana
Priprema:
U velikoj posudi najprije otopite maslac, zatim dodajte brašno i kuhajte dok ne dobijete pastu i dok ona ne poprimi orašast miris. Dodajte toplo mlijeko pa uz neprestano miješanje kuhajte još 20-ak minuta ili dok ne dobijete gušći umak. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem, a zatim umiješajte 100 grama naribanog cheddar sira. Kuhajte dok se sir ne otopi. Za to vrijeme u kipuću, dobro posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu. Skuhajte je do pola pa prebacite u posudu za pečenje. Prelijte umakom. Na tavi otopite žlicu maslaca, a zatim dodajte krušne mrvice i kratko ih pecite dok ne poprime boju. Maknite s vatre, ohladite i pomiješajte sa sitno naribanim parmezanom. Pospite mješavinu mrvica, maslaca i parmezana po tjestenini i ubacite u pećnicu na 200 °C na 20-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Poslužite toplo.