Trebat će vam:
1 glavica cvjetače
400 g tjestenine
50 g maslaca
100 g ribanog sira
400 ml mlijeka
Prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
Cvjetaču operite, razlomite i skuhajte u posoljenoj vodi. Kada je kuhana, prebacite je u blender pa postupno dodajte toplo mlijeko i maslac i blendajte dok ne dobijete kremasti umak. Umaku dodajte polovicu količine sira i muškatni oraščić, začinite soli i paprom, i dobro promiješajte. Tjesteninu skuhajte do pola. Prebacite je u vatrostalnu posudu koju ste premazali maslacem i dodajte umak od cvjetače. Dobro promiješajte, pospite ostatkom sira i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....