Priprema: 10 minuta • Kuhanje: ne kuha se • Porcije: 3-4
Trebat će vam:
2-3 grčka jogurta
1 mladi luk
2 velika krastavca
limunov sok
malo limunove korice
1 šaka svježeg kopra
1 režanj češnjaka
1 šaka orašastih plodova (oraha, pistacije, badema...)
sol i papar
maslinovo ulje
led
Priprema:
U blender ubacite pola količine svježeg kopra, 2 žlice maslinova ulja, limunov sok i koricu, sol i papar, šaku orašastih plodova po želji i češnjak. Sve dobro izblendajte, trebali biste dobiti teksturu pesta. Prebacite u posebnu zdjelicu. Jedan krastavac naribajte, ocijedite i pomiješajte s grčkim jogurtom. Dodajte malo limunova soka, maslinova ulja, ostatak svježeg kopra i nasjeckanog mladog luka. Ubacite i dvije, tri kockice leda. Sve dobro promiješajte pa dodajte pesto i jedan krastavac koji ste narezali na kockice. Dobro ohladite i poslužite samostalno ili uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....