I brzo i dobro

Ako volite krastavce, obožavat ćete ovu juhu: Prija bolje od koktela, a gotova je za 10 minuta

 Rouzes/Getty Images
Hladna juha od krastavaca definitivno je pri vrhu naših ljetnih favorita jer hladi kad ništa drugo ne može

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: ne kuha se • Porcije: 3-4

Trebat će vam:

2-3 grčka jogurta
1 mladi luk
2 velika krastavca
limunov sok
malo limunove korice
1 šaka svježeg kopra
1 režanj češnjaka
1 šaka orašastih plodova (oraha, pistacije, badema...)
sol i papar
maslinovo ulje
led

Priprema:

U blender ubacite pola količine svježeg kopra, 2 žlice maslinova ulja, limunov sok i koricu, sol i papar, šaku orašastih plodova po želji i češnjak. Sve dobro izblendajte, trebali biste dobiti teksturu pesta. Prebacite u posebnu zdjelicu. Jedan krastavac naribajte, ocijedite i pomiješajte s grčkim jogurtom. Dodajte malo limunova soka, maslinova ulja, ostatak svježeg kopra i nasjeckanog mladog luka. Ubacite i dvije, tri kockice leda. Sve dobro promiješajte pa dodajte pesto i jedan krastavac koji ste narezali na kockice. Dobro ohladite i poslužite samostalno ili uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 08:55