Za biskvit će vam trebati:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
pola praška za pecivo
1 vanilin šećer
Za pire od borovnica:
150 g borovnica
1 vanilin šećer
50 g smeđeg šećera
sok pola limuna
prstohvat cimeta
50 ml soka od borovnica
menta za ukrašavanje
Priprema:
Od bjelanjaka i šećera umutite čvrsti snijeg, dodajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u prethodno namašćen kalup i pecite 18 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Dok se biskvit peče, pripremite pire od borovnica. U posudu stavite sve sastojke i zagrijavajte na laganoj vatri. Kada tekućina ispari i smjesa postane gusta, maknite s vatre i pustite da se ohladi. Ohlađene biskvite koji na vrhu imaju udubinu napunite pireom od borovnica. Dodajte svježe borovnice i mentu.