LAGANO I UKUSNO

Ako obožavate pistaciju, kavu i jednostavne deserte bez pečenja, ovaj tiramisu će biti zvijezda vašeg stola

Katarina Đozović, koju pratimo na Instagramu kao Kate Homecooking, dala nam je ideju za još jedan izvrstan zimski desert

Pistacija je posljednjih godina apsolutna kraljica među sastojcima brojnih jela, a posebnu pažnju privukla je na sebe ove godine u obliku Dubai čokolade. No pistacija je više od toga te može dati poseban okus brojnim dobro poznatim desertima u malo modernijim izvedbama. Tako je Katarina Đozović, koju pratimo na Instagramu Kate Homecooking, dala ideju za još jedan izvrstan zimski desert.

TIRAMISU S PISTACIJAMA

image
Slika Profila Kate_homecooking Kate_homecooking/

Trebat će vam:
500 g mascarpone sira
5 žumanjka
3 žlice šećera
2 vanilin šećera
2 žlice soka i malo korice limuna (opcionalno)
200 ml slatkog vrhnja
2 velike žlice slatkog namaza od pistacija (ako koristire nezaslađeni, dodajte još jednu žlicu šećera)
1 paket piškota (cca 300g)
4 produžena espressa

Priprema:
Svi sastojci neka vam budu sobne temperature, osim slatkog vrhnja koje dobro rashladite. Pripremite kavu za umakanje piškota. Žumanjke i šećer miješajte u na pari 6-8 min dok se malo ne zapjene i posvijetle. Istucite slatko vrhnje, dodajte mu mascarpone, žumanjke i namaz od pistacija.

image
Slika Profila Kate_homecooking Kate_homecooking/

Lagano sve skupa promijesajte ili miksajte na najmanjoj brzi dok smjesa ne postane glatka. Piškote kratko namočite u kavu i složite u posudu. Prelijte ih kremom pa složite novi sloj keksa i prelijte ih ostatkom kreme. Pospite sitno sjeckanim pistacijama i dodacima po želji (malo malina ili nara). Dobro ohladite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2024 18:20