Priprema: 15 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
600 g pilećih prsa
50 g brašna
80 g panko krušnih mrvica
1 žlica maslaca
30 g ribanog parmezana
1 jaje
2 žlice mlijeka
1 žličica paprike
sol i papar
½ žličice češnjaka u prahu
Priprema:
Otopite veliku žlicu maslaca u tavi na srednjoj vatri i umiješajte panko mrvice, pržite ih dok ne postanu zlaćane pa maknite s vatre.
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U posudi pomiješajte žličicu paprike i soli, češnjak u prahu i papar. Poredajte tri velike zdjele.
U prvoj pomiješajte brašno sa žličicom pripremljene mješavine začina. U drugoj pomiješajte razmućeno jaje s dvije žlice mlijeka. U trećoj pomiješajte krušne mrvice s parmezanom i ostatkom mješavine začina.
Piletinu sobne temperature narežite na trakice.
Umočite meso redom u brašno, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice, pazeći da ih u potpunosti prekriju.
Rasporedite meso na lim za pečenje, po mogućnosti podignute na rešetku, ako je imate, pošpricajte uljem i stavite u pećnicu na 15-20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskavo.
Stavite na rešetku za hlađenje nekoliko minuta prije posluživanja uz umak i salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....