MIRIS BLAGDANA

Achenski medenjaci s bademima po receptu korčulanske slastičarke Biljane Miline

 Neja Markicevic/Cropix
Recept za ove, malo drugačije medenjake, s nama je podijelila cijenjena domaća slastičarka

Trebat će vam:

75 g maslaca
200 g meda
1 žlica mljevenih klinčića
2 žličice anisa
3 žličice začina za medenjake
1 žlica soli
50 g krupnijeg smeđeg šećera
200 g brašna
1 žlica praška za pecivo ili vinski kamen
100 g zobenih pahuljica mlijeko za premazivanje
100 g blanširanih badema

Priprema:

Maslac i med otopite. Dodajte začine, sol i šećer. Ohladite. Umiješajte u suhu smjesu i umijesite tijesto. Ostavite tijesto u hladnjaku da počiva do sutra. Razvaljajte tijesto prilično tanko. Izrežite pravokutnike, premažite ih mlijekom i u svaki lagano utisnite polovice blanširanih badema. Pecite na 160- 170 °C deset minuta. Pečene medenjake ohladite i pohranite u hermetičku posudu. Traju dugo ("Ako nemate mišiće u kući kao ja", nasmijala se Biljana).

image
Neja Markicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:36