Tikvica, patlidžan, paprika, luk, sve u slasnom umaku od rajčice, češnjaka i provansalskih trava. Ovo jelo možete pripremati u pećnici, ali i na tavi, ovisi kako preferirate. Ako vam se prilično žuri, možda je najbolje da ga pripremate na tavi na jakoj vatri. Savršen za jesti uz prepečeni kruh ili kao prilog uz ukusno, pečeno meso.
Trebat će vam:
450 g Ledo sataraša 400 g Ledo Mediteranske mješavine 1 patlidžan 4 režnja češnjaka 3 žlice maslinovog ulja 1 žlica sjeckanih listića peršina 2 žlice sjeckanih listića bosiljka sol papar |
Priprema:
Na 2 žlice ulja na laganoj vatri popeći cijele režnjeve češnjaka oko 10 minuta. Kada češnjak poprimi zlatnu boju dodati peršin i mješavinu povrća za sataraš te na umjerenoj vatri pirjati dok povrće ne omekša. Začiniti solju i paprom prema ukusu. Dok se mješavina za sataraš kuha, u zasebnoj tavi na 1 žlici maslinovog ulja pirjati mediteransku mješavinu u koju je dodan i na kockice narezani patlidžan. Ovu mješavinu povrća obraditi na malo jačoj vatri uz često miješanje oko 10 min. Začiniti sa soli. Kada je povrće za sataraš dovoljno omekšalo propasirati ga štapnim mikserom te u dobiveni umak lagano umiješati mediteransku mješavinu. Ratatouille na kraju posipati bosiljkom.
Isprobajte i ukusni povrtni quiche te Nicoise salatu s tunom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....