Jesen je vrijeme kad mandarina ima na svakom koraku. Katkada čak i toliko da ih uzimamo zdravo za gotovo. Gulimo ih, pojedemo, a koru bacimo.
Ako je ikako moguće, potrudite se pronaći domaće, neprskane mandarine od provjerenog uzgajivača i u tom ćete ih slučaju moći promatrati u sasvim novom svjetlu.
Naime, u idealnim se slučajevima kora mandarine ne baca, već se mandarina iskoristi cijela. Osim što možete napraviti isto što radite s narančom i dobiti neku vrstu arancina od mandarine, koricu također možete nasjeckati na komadiće te osušiti u zatvorenom prostoru. Takva se osušena kora može tijekom zime dodavati u kolače, kompote, čajeve pa čak i u slana jela.
Mandarina je po svom sastavu vrlo slična naranči. Bogata je vitaminom C, a obiluje i vitamina B skupine, te kalcijem, magnezijem, cinkom i kalijem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....