![hrvati_naslovna](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/12/31/16/hrvati_naslovna.jpg)
Bojana Bukvić je inače, kao pastry chefica u zagrebačkoj Mundoaki osvojila već dobar dio šmekera, a danas radi na svojim projektima u Beogradu. Zajedno s Krešimirom Glavinom pripremila je ukusni blondie brownie koji su ukrasili s još ukusnijom mascarpone kremom.
![Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: Bojana Bukvic - slasticarka, Kresimir Glavina.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/29/10/hrana_gastronomadi19-151216.jpg)
Krešo se borio s istiskivanjem kreme, naravno, dodavao još ruma te nam otkrio koji je njegov najdraži kolač! Sve je u videu!
Evo i recepta za blagdanski blondie brownie!
Za brownie:
220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu 180 g mekog maslaca 75 g šećera 2 jaja 220 g glatko brašno 1 žličica praška za pecivo 2 žličice ras el hanout 1/3 žličice soli 150 g komadića bijele čokolade 30 g kokos chipsa 100 g grubo mljevenih tostiranih badema |
Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180*C 20ak minuta, središte treba biti mekano na dodir.
![Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: kolac s visnjama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/29/10/hrana_gastronomadi25-151216.jpg)
Za kremu:
250 g mascarponea 200 g slatkog vrhnja 30 g šećera u prahu 30 g ruma |
Izmiksati vrhnje u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni blondie.