Završeni Dani istarske šparuge

Dani istarske šparuge, koji su u sjeverozapadnoj Istri trajali od 24. ožujka do 15. svibnja uspješno su završeni. Omiljena proljetna namirnica našla se na posebnim menijima čak 32 konobe i restorana s područja Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle. Najveći dosad uključeni broj sudionika, jedan je od pokazatelja uspješnosti akcije koja je u svom sedmom izdanju zasigurno postala tradicionalna manifestacija SZ Istre, prihvaćena kako od strane domaćih, tako i inozemnih gostiju.

U svim uključenim objektima posjetitelji su imali priliku uživati u delicijama spravljenim na bazi istarske šparoge po promotivnim cijenama. Na jelovnicima konoba i restorana SZ Istre, uz klasične menije na bazi šparoga, nalazili su se i dva pristupačna menija po cijeni od 70 i 100 kuna. Na ovaj način svi zainteresirani mogli su kušati raznolike delicije na bazi šparoga po pristupačnim cijenama.

Predstavnik organizatora, direktor Turističke zajednice Buja, Valter Bassanese po završetku Dana istarske šparuge izjavio je: „Vrlo smo zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom. Iako nam vremenske prilike na samom početku Dana istarske šparuge nisu išle u prilog, travanj i svibanj donijeli su nam iznimno velik broj gostiju, kako domaćih, tako i stranih. Prema reakcijama ugostitelja, mogli bismo reći kako su ovo najuspješniji Dani istarske šparuge dosad. Manifestaciju ćemo nastaviti održavati i razvijati u budućnosti, a sve ljubitelje morskih specijaliteta pozivam na sljedeća velika gastronomska događanja – Dane švoja i Dane jadranskih lignji, koje organiziramo u listopadu, studenom i prosincu.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:01