BAŠ ŠTETA

Zatvara se Le Kolač Roberta Hromalića, jedna od najboljih zagrebačkih slastičarnica

Robert Hromalić ovih je dana medijima objasnio kako je konkurencija jednostavno bila prejaka

Nakon što smo izvijestili da se zatvara nekoliko zagrebačkih lokala, od Friday Pie Shopa do All Saints by it makes sushi, gastronomsku scenu pogodila je još jedna tužna vijest - Robert Hromalić odlučio je zatvoriti slastičarnicu Le kolač, koja se nalazi u zagrebačkoj Branimirovoj ulici, u sklopu Parka kneževa. Kako je objasnio, imao je sjajnu ideju gostima uz kolače nuditi i brunch, no baš u vrijeme kada je otvoren Le Kolač, na samo nekoliko koraka od njegovog lokala otvoren je i Boogie Lab, bistro i pekarnica koja je, među ostalim, nudila i brunch.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix

Tada je, rekao je Hromalić, posao krenuo nizbrdo, jer se nije mogao natjecati s pekarskim proizvodima i brendom kao što je Kroštula, iz koje je nastao sam Boogie Lab. Dodao je i kako baš ništa ne zamjera vlasnicima te kako je tržište reklo svoje pa je tako došlo vrijeme da zatvori svoju slastičarnicu.

image
Press/

Zatvaranje Le kolača prilično je velik udarac na zagrebačku slastičarsku scenu, jer to je bila jedna od rijetkih slastičarnica sa totalno drugačijim slasticama napravljenih od kvalitetnih namirnica. Teško ćemo zaboraviti Hromalićev tart od pekan oraha, a u posebno dobrom sjećanju ostat će nam i njegov cheesecake te hladni lava cake.

Podsjetimo, Hromalić se zagrebačkoj publici predstavio kada je prije sedam godina vodio slastičarnicu Time u zagrebačkoj Teslinoj ulici, koja je, uz Mak na konac, bila slastičarnica s najboljim kolačima u posljednjih 10 godina u Zagrebu. Potom je otvorio Le Kolač na Petretićevom trgu 3, a potom je sve zajedno preselio u luksuzno uređen prostor u Parku kneževa.

image
Marko Miscevic/Cropix

Iako je najavio kako mu je najprije u planu dobro se odmoriti, nadamo se da ćemo uskoro ponovno uživati u njegovim slasticama na nekoj drugoj adresi.

Kako smo naveli na početku, Hromalićev Le Kolač samo je jedan u nizu lokala koji su se u posljednje vrijeme zatvorili. Najprije je vijest o zatvaranju objavila Elvira Petak iz Friday Pie Shopa, malog lokala u zagrebačkoj Vlaškoj koji je nudio najbolje pite u gradu, potom su zatvaranje najavili i iz zagrebačke slastičarnice Macarons by Marija, a posebno nas je iznenadila vijest i o zatvaranju azijskog restorana All Saints by it makes sushi, jednog od najboljih u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:30