Još prije dvije godine, u ožujku 2021., pisali smo o ponovnom otvorenju jednog od omiljenih zagrebačkih izletišta Kraljičin zdenac. Ugostitelj Teo Karanušić, koji je preuzeo cijeli projekt, tada nam je rekao kako je Sljeme mjesto na kojem je provodio svoje djetinjstvo i otvaranje restorana ovdje učinilo mu se kao odlična ideja.
No, dvije godine kasnije, restoran i izletište još uvijek stoje zatvoreni. Za Zagreb.info sada je ispričao gdje je nastao problem i zašto Kraljičin zdenac danas još uvijek nije otvoren. Kao glavni razlog naveo je činjenicu da Grad Zagreb, koji je vlasnik objekta, nema potrebnu dokumentaciju za rad restorana.
"Točnije, Grad uopće nema uporabnu dozvolu. Ja bez toga ne mogu raditi. Godinama im se javljam i pitam ih što je s time, a odgovaraju mi samo da užurbano rade na tome. Od travnja nam se više nitko ne javlja. I eto, zbog toga što grad nema dozvolu mi već dvije i pol godine ne možemo otvoriti. Već mi je prošlo pola ugovora, potpisan je na pet godina", ispričao je Karanušić za Zagreb.info, a o problemu je obavijestio i pratitelje na Instagram profilu izletišta.
Dodao je kako je sam zakup dobio temeljen javnog poziva 2020. godine, a ključ u ruke stigao mu je u ožujku iduće godine. U ugovoru je stajalo kako objekt u uporabno stanje mora dovesti u roku od tri mjeseca, u što je na kraju i uložio više od 100 tisuća eura.
"Kupio sam profesionalnu kuhinju, sve namjestio i opremio. Trebali smo otvoriti u lipnju. Ali nikad nismo otvorili", dodao je.
Objasnio je i kako trenutno ne plaća mjesečnu zakupninu te kako mu je grad tu izašao u susret, ali kako na objektu trenutno curi krov i on propada, a on sam ne namjerava ulagati dodatan novac u nešto što ne može otvoriti. Jednom mjesečno, kaže, obilazi lokaciju kako bi počistio. To je jedino što trenutno stiže.
Podsjećamo, Karanušić je ovdje planirao otvoriti tradicionalni restoran u kojem bi se nudila jela zagrebačke kuhinje, kao što su štrukli i štrudle, knedle, purica s mlincima, krpice sa zeljem, žganci, tripice, makovnjače i orahnjače.
"Uz roštilj, jela će se uglavnom bazirati na tradiciji i lokalnim proizvođačima, a na meniju planiramo istaknuti i od kojeg OPG-a dolaze namirnice. Volio bi da to bude jedna lijepa, topla priča i da Kraljičin zdenac ponovno postane mjesto na koje obitelji dolaze na izlet", rekao nam je prije dvije godine, kada je još uvijek imao velike planove o uređenju terase, šetnice oko jezera i samo jezero.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....