Lista poznatog magazina

Zagreb se našao visoko na listi 10 svjetskih destinacija koje treba posjetiti zbog hrane

Foodie magazin Fine Dining Lovers naporavio je listu mjesta širom svijeta koje u 2024. ne bi smio propustiti nitko tko voli dobro jesti

Prošlu godinu obilježio je trend putovanja, što nikoga nakon korone nije posebno iznenadilo. Međutim, taj se trend nastavlja i u ovoj godini, ali s većim naglaskom na destinacije u kojima se dobro jede. Kako piše i finedininglovers.com, mnogo je razloga za putovanje - od istraživanja nekih novih kultura, razgledavanja kulturnih spomenika i povijesnih lokaliteta, umjetnina, prirodnih bogatstava..., međutim hrana je ta koja nam pruža iskustvo na putovanjima, a mnogima je čak i glavni pokretač da kupe avionsku kartu i odlete miljama daleko od svog doma. I dok je nekima među nama to "normalno", drugi segment gastro putovanja tek otkrivaju. A kako bi im olakšali potragu za destinacijama širom svijeta u kojma se dobro jede foodie magazin Fine Dining Lovers napravili su listu 10 destinacija koje preporučuju u 2024.

Premda je to vrlo izazovno, strastveni ljubitelji hrane i otkrivanja nekih novih okusa, prema njihovom bi mišljenju ove godine trebali otputovati u Toronto, Valletu, Istanbul, London, Singapur, Milano, Rijad, Cape Town, Miami i u Zagreb.

image
Marko Miščević/Cropix

Spominjući naš glavni grad napisali su: "Nakon što je dugi niz godina prolazio ispod radara, Zagreb, ali i Hrvatska općenito, sljedeće bi godine trebali ostvariti svoj potencijal destinacije za ljubitelje hrane. Zemlja nudi toliko toga..., a Zagreb predstavlja savršeno mjesto za početak gastro turneje po ovoj zemlji".

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Sam grad, dodali su, ima određeni šarm, a od restorana izdvoji li su "izvanredni Noel, gdje možete pronaći visokokvalitetan, vrlo dobro izveden degustacijski meni". Svojim čitateljima preporučuju i izlet u vinorodnu regiju Plešivica i ručak kod Bernarda Koraka "uz održivu, izvrsnu kuhinju".

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Marko Miščević/Cropix

No, nije Zagreb jedini koji su spomenuli iako su ga istaknuli. U nastavku preporučuju i Istru, koja "je prekrasan dio zemlje i ovdje možete pronaći uspješne restorane s izrazitim talijanskim utjecajem. Isprobajte Agli Amici u Rovinju, gdje chef Simone De Lucca poslužuje vrhunska talijansko-hrvatska jela na prekrasnoj lokaciji uz more". Dio članka koji se odnosi na Zagreb i Hrvatsku završili su preporukama chefa Jeffreyja J Velle gdje jesti u Rovinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:13