Ovih dana kod Vrutka u zagrebačkoj Vodovodnoj ulici pojavio se food truck iz kojeg se svakodnevno, od jutra do popodnevnih sati, šire mirisi omiljenih ribljih specijaliteta. Nakon kratkog istraživanja otkrili smo kako je riječ o novom ribljem street foodu, a jela poput paniranih srdela s domaćim krumpirom, salate od hobotnice i slanutka, burgera od tune i prženih lignji potpisuje međimurski chef Marko Palfi.
Palfi nam je otkrio kako je riječ o projektu u sklopu kojeg je za partnere Dražena Ilekovića i Borisa Jelića osmislio nekoliko ribljih kombinacija te kako će se ista ta jela pripremati u malom, kvalitetno opremljenom kamionu koji je nekada bio talijanska ledenica u kojoj su se prevozile ribe. Iako je Palfi, kako nam je rekao, na projektu Fish&More samo konzultant, u ulozi chefa u simpatičnom food trucku povremeno će se i sam pojaviti.
"Inače se food truck nalazi u dvorištu Vrutka, a ove subote u sklopu Projekt Ilica bit će službeni početak rada. Vlasnici razmišljaju i o ljetnom odlasku na more", najavio je Palfi.
Dodao je i kako je Fish&More zapravo pristupačan street food namijenjen uživanju kroz dan, idealan za brzi ručak u prolazu te kako je, zajedno s ekipom iz Fish&More, namirnice i kombinacije testirao posljednjih šest mjeseci kako bi na kraju zajednički stvorili jela koja predstavljaju hrvatski riblji street food s malim pomakom.
Cijene jela kreću se od 30 kuna za porciju srdela i 45 kuna za lignje, pa do burgera od svježe tune za 65 kuna. Uz glavna jela, u ponudi su i krumpirići koji će vas koštati 15 kuna te prženi batat 15 za malu, odnosno 25 kuna za veliku porciju. Osim hrane, na Fish&More food trucku možete popiti i vodu i sokove, ali i gemišt po cijeni od 10 kuna ili bevandu po cijeni od 13 kuna.
Sve detalje potražite na Facebook stranici Fish&More.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....