Steakhouse Marble, smješten u novozagrebačkom kvartu Središće, prvi je na zagrebačkoj sceni otvorio sezonu gostovanja. Posvećen steakovima i odležanom mesu, a specifičan po custom-made grillu i po tome što na licu mjesta, usred restorana, ima dry age komoru u kojoj u svakom trenutku odležava oko 1500 kg steakova različitih pasmina i rezova, ovog je tjedna u goste zagrebačkoj publici doveo vinsku kuću Meneghetti.
Marble je, naime, u jesen ušao s dinamičnim kalendarom događanja, ali i nekim promjenama. Njihovom se kulinarskom timu početkom mjeseca pridružio perspektivni mladi chef Luka Džamarija, koji sa sous chefom Kristijanom Ilibašićem vodi Marble kulinarsku brigadu. Zajedno s Goranom Petrićem, sommelierom i managerom restorana Marble, kreirali su jedinstvena jela i osmislili wine pairing u 7 sljedova za drugu po redu vinsku večeru, ovaj put s renomiranom istarskom vinarijom Meneghetti.
Vinska kuća Meneghetti za ovu je priliku predstavila impresivnu vinsku arhivu i u centar pozornosti stavila svoje dvije najcjenjenije etikete - White i Red. Gosti su tako imali priliku vidjeti kako se velika vina poput Meneghetti White (Chardonnay i Pinot Blanc) i Meneghetti Red (Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc) iz raznih godina berbi razvijaju kroz pažljivo odležavanje.
Gosti su uživali u pjenušcu Meneghetti Reserva 2017 koji je za start bio sljubljen sa škampom posluženom na grančici ružmarina, zatim u Wagyu tartaru s jakobovom kapicom na brioche pecivu uz Meneghetti White 2022, kremastom rižotu s koštanom srži i comte sirom uz Meneghetti White 2019 te neočekivanom steaku od buče s crnim češnjakom i indijski oraščićima, koji je osvojio i najveće skeptike, uz Meneghetti White 2017. Pažljivi odabir namirnica i jela kreirana samo za ovu priliku naglasila su raskoš ovih impresivnih odležanih bijelih vina.
"Crveni" dio večere bio je u znaku Meneghetti Red etikete i kreativnih mesnih jela. Hrskavi goveđi obrazi s heljdom, kukuruzom i goruščicom uz Meneghetti Red 2019 osvojili su goste, a glavna atrakcija večeri je bio steak show kada je Cowboy steak rezan i posluživan pred gostima uz varijacije repe, jus i crni ribiz. Cowboy steak je poslužen uz kultni Meneghetti Red 2015, dok su za desert posluženi carrot lemon cake i Meneghetti Sweet 2022. BIlo je tu još i iznenađenja ove vinske kuće, ali svakako najveća je da Steakhouse Marble do kraja godine priprema još dva gostovanja internacionalnih vinarija uz chefove iznenađenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....