JEDAN OD POPULARNIJIH

Za ovaj sladoled iz supermarketa dobili smo puno preporuka, sada smo isprobali nove okuse, ovo su naši favoriti

Od kremastih do osvježavajućih, u ponudi popularne slastičarnice Torterie Macaron nađe se za svakog ponešto

Iz sladoledne manufakture Torterie Macaron, osim provjerenih klasika poput vanilije burbon, pistacije, lješnjaka i slično, svake sezone izađu brojne nove kombinacije okusa kojima uvijek iznova osvajaju svoje kupce. Ovo ljeto nije ništa drugačije pa se tako u Torterie Macaron trenutno mogu kupiti brojni novi okusi kao što su spoj nara i mascarponea, borovnica i jogurta, mente i grejpa, oraha i smokve, manga i malina te čokolade i crnog ribizla.

image
Privatna arhiva

Svi dolaze u klasičnom pakiranju od 500 ml, svi su deklarirani kao gluten free (oni koji sadrže gluten, kao što je njihov Ferrerito, logično, ne nose tu oznaku) i svi su obilježeni kao zanatski sladoled hrvatske proizvodnje. Može ih se nabaviti na webshopu Torterie Macaron za 6,50 eura za pola kile (minimalni iznos za dostavu je 10 eura), kao i u većini supermarketa za otprilike pola eura više. Isprobali smo nove okuse i vrijedi istaknuti da će se većina svidjeti svima koji vole malo slađe sladolede, dok će sami okusi ipak biti stvar osobnog ukusa.

image
Privatna arhiva

Ovo su naši favoriti:

BOROVNICA - JOGURT

Jedna od posebno osvježavajućih kombinacija, podsjeća na klasični voćni jogurt. Borovnice se pojavljuju u sitnijem izdanju i to u obliku slatkog preljeva, dok je sam sladoled od jogurta blago kiselkast i ugodno mliječan. Preljeva ima dovoljno da se može rasporediti kroz cijelu porciju sladoleda tako da nitko neće ostati zakinut.

image
Privatna arhiva

ORAH - SMOKVA

Iako orah nije često favorit kada se radi o orašastim plodovima, tko ga voli u kolačima, voljet će i ovaj sladoled. Iako je malo slađi, u ovom se sladoledu orah odlično osjeti i baš okusom puni usta. Dodatnu slatkoću svemu daje gusti umak od sušene smokve koji se proteže kroz sredinu sladoleda i sadrži narezane komade suhe smokve koja fino krcka pod zubima i podsjeća na jesen.

image
Privatna arhiva

ČOKOLADA - CRNI RIBIZL

Već na prvi zalogaj ovaj kremasti sladoled podsjetio nas je na djetinjstvo i to na kultnu Ledolinu. Premda se radi o drugom proizvođaču, nostalgičari će biti oduševljeni, a svi koji vole kombinaciju bobičastog voća i čokolade, također će doći na svoje. Blago kiselkasti umak s komadićima ribizla uravnotežuje slatkoću čokolade.

image
Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:46