Koštaju 235 i 240 eura

Vrhunac vinske smotre ekskluzivnih vinarija večere su u restoranim ManO2 i Takenoko, evo što je na meniju

ManO2 i Takenoko

 Press/Mario Kučera/Duško Vlaović
U sklopu Vino-trade Acrobat portfolio tastinga 2024. organizirane su i dvije tematske večere u mnogima omiljenim zagrebačkim restoranima

Treće izdanje poslovne vinske smotre Vino-trade Acrobat portfolio tasting 2024. koje će se održati u petak, 1. ožujka, u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn, bit će okrunjeno iste večeri dvjema ekskluzivnim večerama s početkom u 20 sati u dva renomirana zagrebačka restorana - ManO2 i Takenoko. Tako će smotra u organizaciji poduzetnika Dine Kušena iz tvrtke Acrobat D&M i Juraja Duspera iz tvrtke Vino-trade, dobiti i gastronomski pečat.

Zanima li vas kakva jela nastaju kad se u vrhunskim restoranima pripremaju tematske večere, možete doznati iz prve ruke. Svaka će večera, naime, biti pripremljena od namirnica vrhunske kvalitete i inspirirana umijećem vrhunskih chefova Hrvoja Kroflina u ManO2 i Maria Starmana u suradnji s Takenoko timom u Takenoku, o čemu smo vam pisali ovdje.

image

ManO2

Privatna arhiva

I dok je večera u Takenoku rezervirana za japanski specijalitet - Kobe govedinu, koja se ističe svojom mekoćom i bogatim puterastim okusom i stoji 240 eura po osobi, za večeru u restoranu ManO2 treba izdvojiti 235 eura. Ova će večera biti posvećena biranim vinima vinarije TEMPOS Vega Sicilia, a na njoj će prisustvovati i vlasnik vinarije don Pablo Álvarez Mezquíriz.

Na ovoj će se večeri uz amuse bouche u čašama naći Billecart-Salmon Brut Reserve. Uz kamenicu, škamp, kremu od algi, limun kavijar i ukiseljeno povrće u octu od bazge - Oremus, Furmint Mandolás 2021. Lavlja griva s consommeom od gljiva i kave te guščjom jetrom uparena je s Tempos Vega Sicilia, Pintia 2019, a prepelica s mladim krumpirom i paljenim porilukom, svijetlim misom i vlascem s Tempos Vega Sicilia, Alión 2020. Uz Wagyu točit će se Tempos Vega Sicilia, Valbuena 5° 2019, a za posljednji slijed - makovnjaču vol. 2 Oremus, Tokaji Aszú 5 puttonyos 2017.

Za obje večere nužna je rezervacija, a možete je napraviti pozivom na dolje navedene brojeve telefona ili upitom za rezervaciju na mail:

ManO2: +385 1 6430 535 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Takenoko: +385 1 6463 385 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:59