Prije nepuna tri tjedna zagrebačka Tkalčićeva postala je bogatija za jedno novo, prilično neobično i drugačije, ali simpatično mjesto. U jeku pandemije, naime, Kanađanin Eric Romolock došao je na ideju da Zagrepčanima ponudi unaprijed smućkane koktele u staklenim bocama. No, to ni izbliza nije sve. U pola litre spremit će vam čak 21 vrstu koktela i baš svi su već prepoznatljivi klasici. Kokteli s ginom, od kojih su čak četiri vrste omiljenog mu Negronija, zatim oni s rumom i viskijem, dio su bogate ponude specijalizirane trgovine Nuditi.
"Krenuo sam s idejom da sigurno postoje ljudi koji ne žele ići u kafiće, a vole popiti dobar koktel. Kada koktele pripremamo kod kuće, često su nam potrebne dvije, tri boce alkohola i to ispada dosta skupo, pa tako sada ljudi mogu doći ovdje, izabrati koktel po želji i u njemu uživati ili kod kuće ili na otvorenom.
Htio sam, u ovo doba korone, ljudima dati mogućnost da u dobrim koktelima uživaju gdje god požele, u parku ili na tulumima, nije bitno", objasnio nam je Eric i dodao kako je upravo iz želje da ljudima ponudi nešto dobro i lijepo nastalo i samo ime njegove specijalizirane trgovine.
Spremno za posluživanje
U Hrvatsku je, kako kaže, iz Kanade došao prije šest godina. Tamo je radio kao menadžer i sommelier u restoranu, a kada je tek stigao, i ovdje je 10 mjeseci proveo radeći u jednom poznatom zagrebačkom bistrou.
Nakon toga, objašnjava nam, kao i svake godine do sada, otišao je nakratko raditi u francuske vinograde pa se vratio s novom idejom. Otkrio nam je i kako je u Kanadi prodaja alkohola prilično ograničena pa tako trgovinu ovog tipa tamo ne bi mogao otvoriti.
"Ovdje mi je lijepo i želim ostati, svi su zainteresirani za ono što radim i jako sam zadovoljan sa svime do sada. Ljudi dolaze, probaju, nauče nešto novo i kupe. Evo baš idući tjedan planiram uvesti i praktične boce od dva decilitra kako bi ljudi mogli isprobati više toga", rekao je i dodao kako se u njegovim koktelima može uživati baš kao i u rakiji koju Hrvati toliko vole. Nije potreban led niti slamčice, već je koktel dovoljno rashladiti i točiti.
Za sada nudi samo klasične koktele, ali nada se kako će, jednom kada mu posao zaživi, kupcima imati prilike ponuditi i one autorske. Također, rekao nam je kako bi svoj proizvod volio približiti što većem broju ljudi pa se, kada se stvari jednom vrate u normalu, posebno veseli sudjelovanju na brojnim zagrebačkim festivalima.
Eric koktele priprema od provjereno dobrih sastojaka, ne dodaje sokove kako bi rok trajanja bio što dulji već za bogatije arome koristi voćne likere i ulja naranče i limuna. Rekao nam je i da mu je najdraži dio suradnja s malim domaćim proizvođačima te kako bi se na to volio fokusirati i kada u ponudu uvrsti i novi tip koktela.
Kokteli za slavlja
"U planu mi je proizvodnja koktela s rakijom, volio bih ih raditi s viljamovkom i teraninom. Primijetio sam da Hrvati, osim gin&tonica koji je sad jako popularan, baš vole rakiju i mislim da će biti zainteresirani isprobati je na malo drugačiji način", dodao je.
Cijene koktela u bocama od pola litre kreću se između 100 i 200 kuna što je, kada usporedimo s cijenama koktela u kafićima, više nego prihvatljiva cijena.
No, daleko od toga da Eric kafiće vidi kao konkurenciju. Volio bi, naime, surađivati s onima koji nemaju barmene, ali i svoje koktele učiniti dostupnima u većim količinama za slavlja kao što su rođendani ili svadbe. No, prvo je na redu uvođenje dostave putem popularnih dostavnih servisa kako bi, kako kaže, čak i ako nas opet zatvore, ljudi i u sigurnosti svoga doma mogli uživati u stvarno dobrim koktelima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....